Opgeven JSP 2019

De opgave voor de JSP selecties zijn geopend!

Voor wie?
Het JSP in bedoeld voor ponyruiters van 10 t/m 18 jaar, die startgerechtigd zijn in de klasse B t/m ZZ springen of dressuur (wordt je in 2019 10 of 18, dan mag je je ook inschrijven). Ook jeugdige paardenruiters zijn welkom. Voor hun geldt een leeftijdsgrens van 14 t/m 21 jaar en ze moeten startgerechtigd zijn in de klasse B t/m ZZ springen of B t/m ZZL dressuur (wordt je in 2019 14 of 21, dan mag je je ook inschrijven). Er is geen leeftijdsgrens voor de pony’s of paarden. De ruiters moeten een startkaart bij de pony/het paard hebben.
Zowel bij dressuur als springen gaan we de groepen zo veel mogelijk indelen op niveau. Dat betekent dat je van top instructie op jouw niveau les kunt krijgen.

Najaar ALV 2018

De alv van het najaar 2018 is al weer enige tijd geleden! We zaten met een mooi groot gezelschap in Het Fries Congres centrum te Drachten.

Tijdens de avond zijn vele verschillende aspecten aan bod geweest. Waaronder het zo gehete ‘van hand veranderen’ bij de KNHS. Maar ook de verschuiving van onze Friese Kampioenschappen en de daarbij behorende selectie wedstrijden kwamen aan bod.

Dit jaar hadden we natuurlijk ook weer een aantal Kampioenen te huldigen. Dit jaar waren dat er maar liefst 9 ruiters en amazones zijn dit seizoen Nederlands Kampioen of zelfs drievoudig Wereld Kampioen.

  • Lotte van der Kaaij met Sjakkalakka MH , springen klasse L cat. C
  • Henrica Bakker met Time Out , Springen klasse Z cat. DE
  • Hyke Voorn met Elisabeth Stables Vanety , Springen klasse ZZ cat. DE
  • Hilde Veenstra met Bikker K , Springen klasse L
  • Elisah Aarts met Egane , Springen klasse ZZ
  • Roelof Dolfijn met Henderson , Springen klasse B
  • Henri ten Hoeve met Esmiralda & Gondie, Vaardigheden dubbelspan pony’s klasse M/Z/ZZ
  • Larissa Jansma met Honey Bee’s Jolivier, Samengesteld Mennen enkelspan pony’s klasse L

Naast de huldiging van de Kampioenen namen we ook afscheid van ons bestuurslid Willem Joëzer de Jong. Willem bedankt voor je inzet de afgelopen jaren en we gaan zeer zeker nog genoeg van je horen!

We kijken met z’n alle terug op een geslaagde avond. Hieronder vindt u de notulen van de vergadering.

Friesland koploper in de nieuwe Dressuur bijscholingen

Knhs regio Friesland is sinds kort gestart met een innovatief jurysysteem tijdens de regionale bijscholingen. Friesland is hiermee de eerst provincie die op deze manier de bijscholingen verzorgt met het digitale jurysysteem.

Manege4u ontwikkelde een systeem waarbij meerdere juryleden tegelijkertijd via de jury app dezelfde proef kunnen beoordelen op een tablet. Te samen met de bijbehorende analysetool wordt er inzicht gegeven in de resultaten van de juryleden. Deze scores worden vergeleken met de cijfers van de expert jury waarna men kan concluderen of men nog steeds up to date is.

De bijscholing vindt plaats bij een reguliere wedstrijd waarbij een x aantal dressuur proeven worden beoordeeld door de juryleden en daarnaast wordt gefilmd om naderhand te kunnen bespreken met de expert jury.

Reeds hebben 45 juryleden al kennis mogen maken met het digitaal jureren en de reacties zijn enorm positief. Aller eerst omdat de bijscholing wordt gehouden tijdens een reguliere wedstrijd wat resulteert in actueel beeld materiaal maar ook om de toevoeging van het digitale jurysysteem waar per onderdeel de verschillen zichtbaar worden is zeer positief ontvangen.

De eerst volgende bijscholing is op vrijdag 29 maart 2019 en is vol Z/ZZL licentie juryleden.

Locatie: Stal van Akker, Haskerveldweg 1A, 8501 ZE Joure

Instructeur: Mariëtte Sanders

Informatie over het digitale jury systeem Www.manege4u.nl

Opgave voor de bijscholing via MijnKNHS

Outdoor kalender 2019

De outdoor kalender voor 2019 is weer bekend!

Door enige technische redenen kunnen we de kalender nog niet op de gebruikelijke plaats weergeven.

Maar via deze weg alvast de presentatie van de outdoor kalender!

KNHS Eventing Cup gewonnen door Friezin

De KNHS-Eventing Cup wordt verreden over alle Nederlandse eventing wedstrijden in de klasse L tot en met Z die in het seizoen georganiseerd worden. De beste vijf behaalde resultaten tellen daarbij mee voor het klassement. Ruiters die dit jaar of vorig jaar op internationaal 2* niveau of hoger uitgekomen zijn, kunnen niet meedoen in de competitie.