Selecties Mei Grand-prix nei Grand-prix

De opgave voor de selectiedag van het project Mei Grand-prix nei Grand-prix is open!

Wie kunnen er aan meedoen:

 1. Senioren *: Instructeur: Rien van der Schaft
  Combinatie met KWPN of KFPS paard dat minimaal geregistreerd staat als Z2 + wp. Tevens moet de ruiter/amazone in het bezit zijn van een instructeurs diploma.
 2. Junioren*: Instructeurs: Senioren van ons project.
  Kinderen en junioren tot en met 18 jaar met D-pony minimaal 5 jaar oud en  minimaal L1 geregistreerd.
  Junioren van 12 tot en met 25 jaar met  KWPN/KFPS- paard vanaf  5 jaar en minimaal L1 + 1 winstpunt geregistreerd.
 3. Talentvolle combinaties met 4- , 5 en 6 jarige KWPN paarden*: Instructeur:  Rien van der Schaft
  Voor de combinaties met een talentvol 4- , 5 of 6 jarig KWPN paard gelden geen kwalificatie eisen en is het bezit van een Instructeurs diploma niet verplicht

Klik op onderstaande link voor meer informatie en hoe jij je kan opgeven voor dit prachtige dressuurproject!

Regio Kampioenschappen en Hippiade 2020 afgelast

Het corona virus treft ook Regio Outdoor Kampioenschappen en Hippiade 2020.

Naar aanleiding van de persconferentie van afgelopen dinsdag zijn verschillende maatregelen verlengd. Wedstrijden zijn voor nu verboden tot 19 mei. Het verbod op vergunnings- en meldplichtige evenementen is verlengd tot 1 september.

Door het besluit van de regering is het helaas niet mogelijk om in de maanden juni, juli en augustus de Friese Outdoor Kampioenschappen en de daarbij behorende selectie wedstrijden te organiseren. De KNHS heeft ook mede gedeeld dat Hippiade 2020 afgelast is.

Wij als regio vinden het ontzettend spijtig maar in deze tijd is er voor nu helaas geen andere optie. Wij wensen iedereen veel gezondheid toe de komende periode.

https://www.knhs.nl/nieuws/2020/hippiade-2020-afgelast/

JSP 2020 Nieuws

Gister avond hebben we weer een update gehad betreffende de maatregelen omtrent het corona virus. Evenementen zullen tot 1 september niet door gaan. Met alle maatregelen kunnen we nu nog geen JSP Selectiedag plannen. We streven er naar om begin september de JSP selectiedag alsnog te organiseren.

Deze editie van het JSP seizoen zal dan iets langer doorgaan dan normaal. Hoogst waarschijnlijk tot de maand Februari. Wanneer er meer informatie zeker is over de selectiedag en hoe het seizoen er uit zal zien zullen we dit zo snel mogelijk met jullie delen!

Wedstrijdkalender voor indoor 2020-2021

Het is weer zover! De indoor wedstrijden van het aankomende indoor seizoen kunnen weer aangeleverd worden.

De aanmelding van de wedstrijden heeft een andere werkwijze gekregen. Wil je weten hoe het moet? De werkwijze staat uitgeschreven in het volgende document.

Let erop dat alles juist wordt ingevuld en dat aanvragen tijdig zijn aangemeld. Voor 1 juni moeten alle aanvragen via Mijn KNHS binnen zijn!

De concept kalender wordt gemaakt door de KNHS en deze zullen we met elkaar bespreken op de kalender vergadering op

Voor het organiseren van selectiewedstrijden neemt Jantina Feenstra via de mail contact op met de desbetreffende wedstrijd organisaties. Deze wedstrijden mogen dus niet zonder afstemming met Jantina Feenstra aangemeld worden in Mijn KNHS.

ALV Voorjaar 2020 afgelast

Op 30 april stond onze algemene ledenvergadering gepland. Door de getroffen maatregelen voor het corona virus is het nog niet toegestaan om de ledenvergadering te organiseren en is de vergadering afgelast.

Tijdens deze avond zouden we weer verschillende belangrijke punten aanhalen. Deze informatie zullen we zoveel mogelijk online gaan plaatsen. Houd daarom onze website en social media in de gaten.

Verplaatsing Selectie dag JSP & Nieuws van KNHS

Na de verplaatsingen van evementen door de stormen Ciara, Dennis en Ellen is ons land nu getroffen door het corona virus. Ook dit heeft verschillende gevolgen voor onze sport. KNHS heeft daarom ook maatregelen getroffen om de verspreiden van het virus in te dammen.

JSP selectiedag 29 maart

In navolging van de nationale- en KNHS maatregelen hebben ook wij besloten om de selectiedag voor het JSP op 29 maart te annuleren en te verplaatsen naar een latere datum!!!

We hopen in april, maar wachten de ontwikkelingen omtrent het Corona virus eerst even af.

Heb je je opgeven voor de JSP en een bevestiging ontvangen, hoef je eerst niets te doen. Inschrijvingen worden meegenomen naar de nieuwe, nu nog onbekende datum.


Hou het nieuws op onze website en Social media in de gaten na 31 maart!

Berichtgeving KNHS

Op 6 maart kwam de KNHS met hun eerste bericht over het corona virus. Na de persconferentie van donderdag 12 maart hebben vele evenementen hun wedstrijden en andere activiteiten moeten aflassen. De KNHS houdt een blog bij met verdere informatie.

Alle berichten omtrent het corona virus en de paardensport kun je vinden op: Berichten van de KNHS

Uitslagen Friese Kampioenschappen springen 2020

Het programma van de Friese Kampioenschappen springen was wegens de verschillende stormen verdeeld over twee verschillende weekenden. Op zaterdag 15 februari begonnen we met de pony’s alle klasses. (Foto’s worden nog toegevoegd)

Op 15 februari begonnen we vroeg in de ochtend met de eerste manche van de klasse L, M, Z en ZZ. In het L springen categorie AB werd de eerste kampioen bekend!