Regio Kampioenschappen en Hippiade 2020 afgelast

Het corona virus treft ook Regio Outdoor Kampioenschappen en Hippiade 2020.

Naar aanleiding van de persconferentie van afgelopen dinsdag zijn verschillende maatregelen verlengd. Wedstrijden zijn voor nu verboden tot 19 mei. Het verbod op vergunnings- en meldplichtige evenementen is verlengd tot 1 september.

Door het besluit van de regering is het helaas niet mogelijk om in de maanden juni, juli en augustus de Friese Outdoor Kampioenschappen en de daarbij behorende selectie wedstrijden te organiseren. De KNHS heeft ook mede gedeeld dat Hippiade 2020 afgelast is.

Wij als regio vinden het ontzettend spijtig maar in deze tijd is er voor nu helaas geen andere optie. Wij wensen iedereen veel gezondheid toe de komende periode.

https://www.knhs.nl/nieuws/2020/hippiade-2020-afgelast/

JSP 2020 Nieuws

Gister avond hebben we weer een update gehad betreffende de maatregelen omtrent het corona virus. Evenementen zullen tot 1 september niet door gaan. Met alle maatregelen kunnen we nu nog geen JSP Selectiedag plannen. We streven er naar om begin september de JSP selectiedag alsnog te organiseren.

Deze editie van het JSP seizoen zal dan iets langer doorgaan dan normaal. Hoogst waarschijnlijk tot de maand Februari. Wanneer er meer informatie zeker is over de selectiedag en hoe het seizoen er uit zal zien zullen we dit zo snel mogelijk met jullie delen!

Wedstrijdkalender voor indoor 2020-2021

Het is weer zover! De indoor wedstrijden van het aankomende indoor seizoen kunnen weer aangeleverd worden.

De aanmelding van de wedstrijden heeft een andere werkwijze gekregen. Wil je weten hoe het moet? De werkwijze staat uitgeschreven in het volgende document.

Let erop dat alles juist wordt ingevuld en dat aanvragen tijdig zijn aangemeld. Voor 1 juni moeten alle aanvragen via Mijn KNHS binnen zijn!

De concept kalender wordt gemaakt door de KNHS en deze zullen we met elkaar bespreken op de kalender vergadering op

Voor het organiseren van selectiewedstrijden neemt Jantina Feenstra via de mail contact op met de desbetreffende wedstrijd organisaties. Deze wedstrijden mogen dus niet zonder afstemming met Jantina Feenstra aangemeld worden in Mijn KNHS.

ALV Voorjaar 2020 afgelast

Op 30 april stond onze algemene ledenvergadering gepland. Door de getroffen maatregelen voor het corona virus is het nog niet toegestaan om de ledenvergadering te organiseren en is de vergadering afgelast.

Tijdens deze avond zouden we weer verschillende belangrijke punten aanhalen. Deze informatie zullen we zoveel mogelijk online gaan plaatsen. Houd daarom onze website en social media in de gaten.

Verplaatsing Selectie dag JSP & Nieuws van KNHS

Na de verplaatsingen van evementen door de stormen Ciara, Dennis en Ellen is ons land nu getroffen door het corona virus. Ook dit heeft verschillende gevolgen voor onze sport. KNHS heeft daarom ook maatregelen getroffen om de verspreiden van het virus in te dammen.

JSP selectiedag 29 maart

In navolging van de nationale- en KNHS maatregelen hebben ook wij besloten om de selectiedag voor het JSP op 29 maart te annuleren en te verplaatsen naar een latere datum!!!

We hopen in april, maar wachten de ontwikkelingen omtrent het Corona virus eerst even af.

Heb je je opgeven voor de JSP en een bevestiging ontvangen, hoef je eerst niets te doen. Inschrijvingen worden meegenomen naar de nieuwe, nu nog onbekende datum.


Hou het nieuws op onze website en Social media in de gaten na 31 maart!

Berichtgeving KNHS

Op 6 maart kwam de KNHS met hun eerste bericht over het corona virus. Na de persconferentie van donderdag 12 maart hebben vele evenementen hun wedstrijden en andere activiteiten moeten aflassen. De KNHS houdt een blog bij met verdere informatie.

Alle berichten omtrent het corona virus en de paardensport kun je vinden op: Berichten van de KNHS

Uitslagen Friese Kampioenschappen springen 2020

Het programma van de Friese Kampioenschappen springen was wegens de verschillende stormen verdeeld over twee verschillende weekenden. Op zaterdag 15 februari begonnen we met de pony’s alle klasses. (Foto’s worden nog toegevoegd)

Op 15 februari begonnen we vroeg in de ochtend met de eerste manche van de klasse L, M, Z en ZZ. In het L springen categorie AB werd de eerste kampioen bekend!

JSP 2020 selectie dag

JSP 2020 gaat alweer bijna van start!!

We beginnen in maart met de selectie dag waar jij je kan selecteren voor het nieuwe seizoen van JSP. Wil jij je opgeven voor deze selectie dag op zondag 29 maart? Dit kan nog tot 1 maart! Stuur het onderstaande formulier op naar
jeugd@paardensportfriesland.nl

Voor wie?
Het JSP in bedoeld voor ponyruiters van 10 t/m 18 jaar, die startgerechtigd zijn in de klasse B t/m ZZ springen of dressuur (wordt je in 2020, 10 of 18 jaar, dan mag je je ook inschrijven). Ook jeugdige paardenruiters zijn welkom. Voor hun geldt een leeftijdsgrens van 13 t/m 21 jaar en ze moeten startgerechtigd zijn in de klasse B t/m ZZ springen of B t/m ZZL dressuur (wordt je in 2020 13 of 21, dan mag je je ook inschrijven). Er is geen leeftijdsgrens voor de pony’s of paarden. De ruiters moeten een startkaart bij de pony/het paard hebben.
Zowel bij dressuur als springen gaan we de groepen zo veel mogelijk indelen op niveau. Dat betekent dat je van top instructie op jouw niveau les kunt krijgen.

Hoe werkt het?
De ruiters mogen zich opgeven voor de selectie in beide disciplines, springen en/of dressuur. Ook mag je een voorkeur uitspreken voor de instructie waarvan je les zou willen hebben. De ruiters die zich hebben aangemeld, worden uitgenodigd om op een selectie-dag “voor te rijden”. De ruiters worden beoordeeld door deskundige selecteurs . Alle deelnemers krijgen persoonlijk bericht of ze wel of niet geselecteerd zijn voor de lessen, of dat ze op de reservelijst staan. De voorjaarslessen gaan meestal in april van start, in de zomer zijn er geen lessen en na de zomervakantie worden nog eens zes lessen gegeven vanaf half september.

Verdere informatie kun je vinden op de volgende pagina KLIK HIER