Eventingdag 2016

3 noordelijke klein Trainings- en Kennismakingsdag Eventing 2016

Evenals in 2013 gaan de drie noordelijke Regio’s een gezamenlijke Eventing dag voor alle niveaus organiseren, om de eventingsport te promoten. De dag wordt centraal gegeven bij “Paardensportcentrum De Zuidstroom Vinkega” op dinsdag 3 mei 2016.

Er worden SGW clinics gegeven. Daaraan is ook een theoretisch gedeelte gekoppeld. Je kunt deze dag ongedwongen en laagdrempelig kennis maken met de eventingsport of je kennis van eventing uitbreiden.

  • Ben je als combinatie minimaal B springen met 1 winstpunt (voor
    cat. B pony’s geldt L springen met een wp!)
  • heb je altijd al graag met begeleiding een oefencross willen rijden
  • zou je graag wat meer achtergrond informatie willen krijgen
  • heb je een BCDE pony of een paard
  • ben je minimaal 10 jaar
  • denk je tussen de 50 en 80 cm te kunnen springen
  • heb je een geldige startpas bij de KNHS

dan ligt hier je kans. Heb je nog geen winstpunten in het springen, kom dan gewoon eens langs om te zien wat Eventing inhoud.

Het praktijk gedeelte wordt in de vorm van clinics met maximaal 6 deelnemers per groepje worden gegeven door: Tineke Hoekstra, Wieneke Hadderingh en Ineke Wiegersma
Als bijdrage in de kosten voor deze dag vragen wij een vergoeding van € 15,– per deelnemer. Voor gebruik van een nummer-hes (verplicht) wordt
€ 5,– borg gerekend.

Opgeven kun je bij wedstrijdsecretariaat@paardensportfriesland.nl onder vermelding van:
Jou combinatienummer, naam, de naam van je Pony/Paard + cat. BCDE of P, de klasse waarin je springt en hoeveel winstpunten je in die klasse hebt. Vermeld ook even als je al over enig ervaring beschikt in de eventing.

We kunnen deze dag ca. 60 deelnemers plaatsen. Tot 15 april hebben combinaties uit Groningen, Friesland en Drenthe de voorkeur, daarna wordt aangevuld met combinaties uit andere regio’s. Vol=Vol.
Opgeven kan tot en met 20 april 2016

Deelname aan de clinics kan alleen als de ruiter een Goedgekeurde helm/cap, bodyprotector en rijlaarzen/chaps met jodhpurs draagt.
Als veiligheid en/of paardenwelzijn in het gedrang komen, is de instructie gemachtigd om een combinatie uit te sluiten van de les.  Deelname is geheel voor eigen risico.

download hier de flyer