Zondag 30 juli is een 20 tal talentvolle jeugd combinaties naar de KNHS selectie dag in Tolbert af gereisd om daar hun best te doen om geselecteerd te worden voor de nationale KNHS Talentendag op 30 augustus a.s. ( https://www.knhs.nl/topsport/knhs-talentenplan/knhs-talentendag/)

Dit jaar voor het eerst mochten talenten uit heel Nederland af reizen naar het Noorden. In de andere regio’s was al eerder een talentenscouting geweest, Tolbert, georganiseerd door de regio’s Groningen en Friesland, was de hekkensluiter. van de 20 deelnemers zijn er uiteindelijk 10 geselecteerd om door te gaan naar de landelijke dag. Er was dus echt veel kwaliteit aanwezig.
In de dressuur mogen naar Ermelo: Nienke Wulff met Yellow Boy, Kathy Robben met Captain K en Rianne Ashley Ubbels met zowel KMK’s Cat Balou als haar paard Calvin K.
Bij het springen mogen naar Ermelo: Maurice Stevens met Espoir, Lars Slagter met Desmond, Manon van den Hof met Mabeline’s Amra, Irene van de Hof met Orchid’s Sarine en Emile Drenth met Oscar van Beekerheide.

De scouts die de dressuur hebben begeleid waren Marrigje van Baalen en Annemiek Vincourt, de scouts bij het springen waren Wim Bonhof en Hester Klompmaker.

Hester Klompmaker was gevraagd om ook de JSP-springjeugd van Friesland en Groningen nog te begeleiden over het parcours wat er nu toch stond. Dat wilde zij graag doen en heeft vervolgens nog zo’n 20 toppers-in-de-dop begeleidt door het parcours. Ieder op zijn eigen niveau. Hester heeft dat op een super leerzame en opbouwende wijze gedaan. Hopelijk hebben alle aanwezige JSP’ers er heel veel van opgestoken.