JSP

De voorlopige startlijst voor de JSP selectie dag is bekend! Graag gepast betalen. 

Voorlopige startlijst selectiedag springen jsp

Voorlopige startlijst selectiedag dressuur jsp

De definitieve startlijst wordt zaterdag geplaatst!

!!!!! Belangrijk JSP nieuws !!!!!

Helaas lukt het onze JSP instructeur Hergen van Hall niet om dit najaar de lessen te verzorgen in verband met een overvolle agenda na het Corona voorjaar.

Gelukkig hebben wij een hele goede, jonge instructrice kunnen vinden om de JSP lessen te geven! Dominique Veenstra gaat de lessen verzorgen op de woensdagavond op het mooie complex van Celebrity Stables in Boijl.

Dominique is instructrice wedstrijdsport dressuur en is opgenomen in het MGPNGP senioren team met haar paard AHB Pearl, waar ze zware tour U25 mee rijdt. Met haar andere zware tour paard Zandokan SMH is ze opgenomen in het KNHS Talentenplan. Ook rijdt ze nog jongere paarden en IBOP paarden thuis en voor diverse grotere dressuurstallen.

Mocht je nog graag mee willen doen aan de lessen van Dominique, geef je dan nog snel op met het inschrijfformulier op onze website: www.paardensportfriesland.nl/jsp
De inschrijving voor het JSP sluit op zondag 30 augustus!!!

Mocht je je nog af willen melden voor de JSP selectiedag, dan ook graag voor zondag 30 augustus!!!

 

JSP 2020

Wij vinden het belangrijk dat kinderen/jong volwassenen plezier beleven in de mooiste sport die er is, de pony- en paardensport. Om de jonge ruiters te helpen bij hun hobby en sport is het Jeugdstimuleringsplan (JSP) ontwikkeld. Het Jeugdstimuleringsplan van Regio Friesland biedt jonge getalenteerde ruiters een trainingsprogramma in de vorm van extra lessen van Friese top-instructie aan om op een hoger niveau te komen.

Er worden dressuur- en springlessen gegeven, dit jaar 10 najaarslessen. De kosten zijn € 150,– voor de lessen en extra activiteiten. De dressuurlessen worden gegeven door Hergen van Hall in Aldeboarn en Gotien Sipsma in Burgum, de springlessen worden verzorgd door Jan Arend Bouwhuizen in Appelscha en Hans de Vries in Giekerk.

Er komt een aankondiging op onze site en op Facebook wanneer er ingeschreven kan worden. Naar aanleiding van de inschrijvingen wordt er op 13 september 2020 een selectie dag georganiseerd voor alle combinaties die zich hebben ingeschreven voor de JSP lessen. Op deze selectie dag wordt er in kleine groepjes voorgereden. De selecteurs voor het JSP zullen kijken welke combinaties in aanmerking kunnen komen voor de JSP lessen. Er wordt onder andere gekeken naar de rij-technische kwaliteiten van de ruiter, het leervermogen en de instelling van de ruiter en de potentie om door te groeien van de combinatie. Kandidaten kunnen zich voor 28 augustus, via het op de site de downloaden inschrijfformulier opgeven voor de selectie en het formulier per e-mail verzenden naar:   Niesette Haringsma: jeugd@paardensportfriesland.nl

voorwaarden JSP 2020

Voor wie?
Het JSP in bedoeld voor ponyruiters van 10 t/m 18 jaar, die startgerechtigd zijn in de klasse B t/m ZZ springen of dressuur (wordt je in 2020, 10 of 18 jaar, dan mag je je ook inschrijven). Ook jeugdige paardenruiters zijn welkom. Voor hun geldt een leeftijdsgrens van 13 t/m 21 jaar en ze moeten startgerechtigd zijn in de klasse B t/m ZZ springen of B t/m ZZL dressuur (wordt je in 2020 13 of 21, dan mag je je ook inschrijven). Er is geen leeftijdsgrens voor de pony’s of paarden. De ruiters moeten een startkaart bij de pony/het paard hebben.
Zowel bij dressuur als springen gaan we de groepen zo veel mogelijk indelen op niveau. Dat betekent dat je van top instructie op jouw niveau les kunt krijgen.

Hoe werkt het?
De ruiters mogen zich opgeven voor de selectie in beide disciplines, springen en/of dressuur. Ook mag je een voorkeur uitspreken voor de instructie waarvan je les zou willen hebben. De ruiters die zich hebben aangemeld, worden uitgenodigd om op een selectie-dag “voor te rijden”. De ruiters worden beoordeeld door deskundige selecteurs . Alle deelnemers krijgen persoonlijk bericht of ze wel of niet geselecteerd zijn voor de lessen, of dat ze op de reservelijst staan.

De JSP dressuurlessen van Hergen van Hall worden gegeven op woensdagavond
De JSP dressuurlessen van Gotien Sipsma worden gegeven op dinsdag en woensdagavond
De springlessen van Jan Arend Bouwhuizen worden gegeven op vrijdagavond
De JSP springlessen van Hans de Vries worden gegeven op woensdagavond (en eventueel nog een les op dinsdagavond)

We proberen om in week 39 en week 40 van start te gaan met de lessen en voor de indoor kampioenschappen Friesland de laatste les afgerond te hebben.

Wat kost het?

Iedereen die meedoet aan de selectie-dag betaalt hiervoor € 5,00 per combinatie per discipline. De kosten van de 10 lessen bedragen € 150,-. (dit is inclusief extra activiteiten) Dit bedrag dient voor aanvang van de voorjaarslessen in ons bezit te zijn.

Verdere regels
Voor het volgen van JSP lessen gelden voorwaarden. Dit om misverstanden over en weer te voorkomen. De voorwaarden voor het JSP kunt u hierboven bekijken onder ‘Voorwaarden JSP 2020’.

Foto en/of filmmateriaal
Tijdens activiteiten van het JSP worden foto’s en/ of fimpjes gemaakt. Deze kunnen gebruikt worden op onze social media. Met deelname aan JSP gaat u hiermee akkoord.

 

Communicatie
De communicatie tussen JSP-kandidaten en de regio gaat digitaal. Dit betekent dat opgave per e-mail moet worden toegezonden en dat informatie vanuit de regio ook per e-mail gaat. Ook vermelden wij zo veel mogelijk via facebook (www.facebook.com/RegioFriesland) Voor meer informatie over het jeugdstimuleringsplan kunt u contact opnemen met :

Niesette Haringsma    jeugd@paardensportfriesland.nl