Een sport in opkomst en wel 5 Friese amazones die vrijdag aan start komen bij de Hippiade Endurance.

Van Laura Slob en Lies Heurnink kregen (beide uit Sneek), kregen we een paar mooie foto’s (gemaakt door Cloe Stellinga hun groom).

Laura, Lies en Nienke Koetsier starten in de klasse 1 die wordt verreden over 36 km wordt verreden, Ursula Bax start in de 2e klasse waar een parcours van 66 km moet worden afgelegd en Ineke Westers start zelfs in de 3e klasse die over 102 km wordt verreden.

Wij wensen deze 5 Enduranceriders heel veel succes op de Kampioenschappen !
Bij de foto’s:
De schimmel wordt bereden door Laura Slob en is de 10 jarige arabisch volbloed Fa Fernan.  De zwarte pony heet Tanja wordt bereden door Lies Heurnink en is een 5 jarige kruising New Forest.
1 foto is gemaakt tijdens de wedstrijd in Leersum op de Utrechtse heuvelrug, een technisch zeer lastige wedstrijd met veel hoogteverschil, stenen en boomwortels. We hebben hier ruim 10km per uur gemiddeld gereden over een afstand van 20km wat goed was voor een 4de en 5de plaats.

De twee andere zijn gemaakt tijdens de wedstrijd in het DFW ( drents friese wold) hier reden we een lange klasse 1 met bijna 11,25 km per uur gemiddeld over een afstand van 35,6 km. goed voor de 7de en 8ste plaats.