Naar aanleiding van de vele vragen in het veld over potentiele nieuwe spring juryleden willen wij een ieder een handje gaan helpen om te kijken hoeveel animo hiervoor is in onze regio.

Wat houdt een springjury precies in? Als springjury is het jou taak om te waken over een eerlijke wedstrijd. Daarnaast stimuleer en handhaaf je de sportiviteit en dierenwelzijn tijdens de wedstrijd wat belangrijk is voor de ontwikkeling van de paardensport.

Tijdens de opleiding wordt je opgeleid tot springjurylid voor de beoordeling van springrubrieken, die tijdens wedstrijden categorie 2 en 3 (breedtesport) worden verreden. De opleiding bestaat uit 6 theorielessen en een uitgebreide praktijkstage van tenminste 10 wedstrijddagen. De kennis van regelementen wordt getoetst door middel van een digitaal theorie-examen.

De toelatingseisen voor springjury:

  • Je bent lid van de KNHS (bij voorkeur via een rijvereniging of ponyclub)
  • Je hebt een wedstrijdklassering van minimaal L springen met 1 winstpunt
  • Je bent bij aanvang van de opleiding 21 jaar oud
  • Een goede lichamelijke conditie en enige theoretische kennis van het goed gaande paarden en de africhtingsgraad zijn wenselijk.

KNHS Brochure Opleidingen

Zou jij mee willen doen aan de opleiding tot spring jurylid stuur dan een mail naar voor 25 maart naar : opleidingen@paardensportfriesland.nl

Wil je de info nog eens doorlezen kijk dan even op de KNHS website bij Officials:

https://www.knhs.nl/officials/official-opleidingen/opleiding-tot-jurylid/jurylid-springen/

Geplaatst in: opleidingen.
Datum laatste wijziging: maart 4, 2018