Knhs regio Friesland is sinds kort gestart met een innovatief jurysysteem tijdens de regionale bijscholingen. Friesland is hiermee de eerst provincie die op deze manier de bijscholingen verzorgt met het digitale jurysysteem.

Manege4u ontwikkelde een systeem waarbij meerdere juryleden tegelijkertijd via de jury app dezelfde proef kunnen beoordelen op een tablet. Te samen met de bijbehorende analysetool wordt er inzicht gegeven in de resultaten van de juryleden. Deze scores worden vergeleken met de cijfers van de expert jury waarna men kan concluderen of men nog steeds up to date is.

De bijscholing vindt plaats bij een reguliere wedstrijd waarbij een x aantal dressuur proeven worden beoordeeld door de juryleden en daarnaast wordt gefilmd om naderhand te kunnen bespreken met de expert jury.

Reeds hebben 45 juryleden al kennis mogen maken met het digitaal jureren en de reacties zijn enorm positief. Aller eerst omdat de bijscholing wordt gehouden tijdens een reguliere wedstrijd wat resulteert in actueel beeld materiaal maar ook om de toevoeging van het digitale jurysysteem waar per onderdeel de verschillen zichtbaar worden is zeer positief ontvangen.

De eerst volgende bijscholing is op vrijdag 29 maart 2019 en is vol Z/ZZL licentie juryleden.

Locatie: Stal van Akker, Haskerveldweg 1A, 8501 ZE Joure

Instructeur: Mariëtte Sanders

Informatie over het digitale jury systeem Www.manege4u.nl

Opgave voor de bijscholing via MijnKNHS

Geplaatst in: Uncategorized.
Datum laatste wijziging: maart 12, 2019