Aanstaande woensdag 6 juni vindt de afsluiting van Mei Grand Prix Nei Grand Prix plaats te Sonnega.

Hier is een mooi gevuld avond programma met allerlei demonstraties.

Maaarrr MGPNGP gaat door en krijgt een nieuwe versie MGPNGP 2.0!!

Fryslân is van oudsher een provincie waar heel goede sportpaarden worden gefokt. De top Grand-Prix paarden Totilas en Okidoki zijn hier geboren. Met zulke goede paarden is het spijtig te moeten constateren dat er in de dressuur,maar ook in het springen, te weinig Grand-Prix ruiters/amazones in onze provincie actief zijn. Talentvolle ruiters en amazones moeten vaak ver reizen om instructie te krijgen van een Grand-Prix instructeur(trice). Met het dressuurproject Mei Grand-Prix nei Grand-Prix wil het stichtingsbestuur, dat de uitstekende fokkers die Friesland rijk is hun paarden gaan onderbrengen bij getalenteerde ruiters en of amazones uit Fryslân. Het eerste project MGPNGP heeft over de afgelopen periode alle deelnemers naar het Grand-Prix niveau gebracht. En ook de junioren hebben aansprekende resultaten en kampioenschappen behaald. Het project MGPNGP heeft november 2015 bovendien de landelijke prijs gewonnen voor het meest innovatieve project voor samenbrengen van sport (KNHS) en fokkerij (KWPN). Hierdoor is MGPNGP  hét voorbeeld geworden voor andere Regio’s om dit samenbrengen tussen fokkerij en sport op een vergelijkbare manier op te pakken.

De MGPNGP zoals we deze in Friesland gewend is door studenten van het Van Hall-instituut onderzocht. Uit de door het van Hall-instituut uitgevoerde evaluatie van het eerste project MGPNGP blijkt, dat een ieder trots is op de bereikte resultaten van de senioren en junioren én dat een vervolgproject zeer wenselijk is. Het bestuur is blij met de door Van Hall aangedragen suggesties en verbeterpunten, zoals het invoeren van een jaarlijkse instroom van nieuw talent, het maken van trainings-en wedstrijdplannen, fokkers mogelijkheden aanreiken voor overeenkomsten met ruiters/amazones en met minimaal één amazone/ruiter op internationaal Grand-Prix niveau acteren. Om de fokkers nog meer bij het project te betrekken, willen we daarnaast jaarlijks ook een aantal talentvolle  vier- en vijfjarige paarden (combinaties) selecteren en opleiden tot Z- niveau.

Het nieuwe project MGPNGP 2.0 kan hierdoor een nog sterkere boost geven om fokkers en ruiters/amazones te triggeren om de multi-disciplinaire managementaanpak van paard en ruiter/amazone te omarmen. Als er in de komende jaren steeds meer getalenteerde ruiters op hoog niveau komen, krijgen de fokkers meer kans om lokaal hun paarden goed te laten trainen, waardoor het algehele niveau van zowel de paarden als de ruiters binnen Fryslân zal stijgen.

Missie

De stichting MGPNGP wil in Fryslân een toename van het aantal Grand-Prix ruiters/amazones, zodat zij in de naaste toekomst in staat zijn om zowel jonge talentvolle ruiters, als talentvolle paarden op te leiden tot en met Grand-Prix niveau. Door met name de kwantitatieve groei van goed opgeleide ruiters en amazones, wordt het voor de fokkers gemakkelijker om hun toppaarden goed en in de regio te kunnen laten opleiden.

Het samenbrengen  van fokkers en talentvolle ruiters/amazones is voor de stichting een uitdaging. De stichting zal naast het aanbieden van verschillende mogelijkheden om tot een overeenkomst te kunnen komen tussen sporter en fokker, talentvolle 4 en 5-jarige paarden ( combinaties)selecteren en verder opleiden tot Z.

Tevens wil het bestuur van MGPNGP met het project 2.0  minimaal een combinatie, die op dit moment al Grand-Prix is, optimaal begeleiden naar een score van hoger dan 70% op internationale wedstrijden. Ook voor de junioren wordt de lat hoog gelegd. Opleiden tot Z2 en acteren bij selectiemomenten voor het kader.

De stichting wil daarnaast ook de Koninklijke Vereniging ‘Het Friesch Paarden-Stamboek’ de mogelijkheid bieden met enkele topcombinaties in te stromen en opnieuw aan het project MGPNG 2.0 deel te nemen.

Voor het stimuleren van de springsport in Fryslân wil de stichting in 2018  proberen een vervolg te geven aan het zusterproject van MGPNGP: Talentvol Springteam Fryslân (TSF).

 

Sponsoren

MGPNG is in de afgelopen vier jaren mede mogelijk gemaakt door de brede inzet van diverse sponsoren met als hoofdsponsor Horses2fly. In het nieuwe plan wordt  Stal de Mersken  hoofdsponsor en de Dierenkliniek Wolvega, KWPN regio Fryslan , KNHS regio Friesland, Hypo Fryslan, Equifirst, QHP , de Vrienden van Mei Grand Prix nei Grand Prix  en nog vele anderen belangrijke sponsoren.

Voor meer informatie over de show avond kijk op de Facebook pagina MGPNGP 

Voor meer informatie over MGPNGP 2.0 kijk op de website en houd de Facbook pagina in de gaten! Website

 

Selectie: Senioren:  Instructeur: Rien van der Schaft

Selectiebijeenkomsten KWPN/KFPS paarden:

Dinsdagdagavond 03-07-2018 en maandagavond 16-07-2018 bij Stal de Mersken te Siegerswoude. Daarna worden er uiteindelijk maximaal 7(  maximaal 5 KWPNérs en maximaal 2 KFPSérs) combinaties geselecteerd, die het volledige traject ingaan. De maandelijkse instructieavond vindt vervolgens plaats op de woensdagavond van 18.00 uur tot 22.00 uur. Rooster volgt in juli.

 

Selectie: 4 en 5 jarige KWPN paarden: Instructeur: Sjak Laarakkers

Selectiebijeenkomsten KWPN paarden:

Woensdagdagmiddag 04-07-2018 tussen 13.00 tot ongeveer 16.00 uur bij Stal de Mersken te Siegerswoude. Daarna worden er maximaal 6 combinaties geselecteerd, die het traject ingaan. De maandelijkse instructieavond vindt vervolgens plaats op de woensdagmiddag van 13.00 uur tot 16.00 uur. Rooster volgt in juli.

 

Informatie Mei Grand-Prix nei Grand-Prix 2 0 versie definitief

Voorwaarden Senioren Mei Grand-Prix nei Grand -Prix 2 0 doc definitief

Voorwaarden Junioren Mei Grand-Prix nei Grand -Prix 2 0 doc definitief

Voorwaarden combinatie met 4 of 5 jarig KWPN paard Mei Grand-Prix nei Grand -Prix 2 0 doc Definitief

DATA SELECTIEWEDSTRIJDEN MGPNGP 2.0


INSCHRIJFFORMULIER MEI GRAND 2.0 senioren

INSCHRIJFFORMULIER MEI GRAND 2.0 junioren

Geplaatst in: Uncategorized.
Datum laatste wijziging: juni 12, 2018