De opgave voor de JSP selecties zijn geopend!

Voor wie?
Het JSP in bedoeld voor ponyruiters van 10 t/m 18 jaar, die startgerechtigd zijn in de klasse B t/m ZZ springen of dressuur (wordt je in 2019 10 of 18, dan mag je je ook inschrijven). Ook jeugdige paardenruiters zijn welkom. Voor hun geldt een leeftijdsgrens van 14 t/m 21 jaar en ze moeten startgerechtigd zijn in de klasse B t/m ZZ springen of B t/m ZZL dressuur (wordt je in 2019 14 of 21, dan mag je je ook inschrijven). Er is geen leeftijdsgrens voor de pony’s of paarden. De ruiters moeten een startkaart bij de pony/het paard hebben.
Zowel bij dressuur als springen gaan we de groepen zo veel mogelijk indelen op niveau. Dat betekent dat je van top instructie op jouw niveau les kunt krijgen.

Hoe werkt het?
De ruiters mogen zich opgeven voor de selectie in beide disciplines, springen en/of dressuur. Ook mag je een voorkeur uitspreken voor de instructie waarvan je les zou willen hebben. De ruiters die zich hebben aangemeld, worden uitgenodigd om op een selectiedag “voor te rijden”. De ruiters worden in principe beoordeeld door de instructeurs die ook de lessen verzorgen. Alle deelnemers krijgen persoonlijk bericht of ze wel of niet geselecteerd zijn voor de lessen, of dat ze op de reservelijst staan. De voorjaarslessen gaan meestal in maart/april van start, in de zomer zijn er geen lessen en na de zomervakantie worden nog eens zes lessen gegeven vanaf half september.

Naar aanleiding van de inschrijvingen wordt er op 10 maart 2019 een selectie dag georganiseerd voor alle combinaties die zich hebben ingeschreven voor de JSP lessen. Op deze selectie dag wordt er in kleine groepjes ongeveer een half uur voorgereden. De instructeurs van het JSP zullen tijdens dit half uur kijken welke combinaties in aanmerking kunnen komen voor de JSP lessen. Er wordt onder andere gekeken naar de rijtechnische kwaliteiten van de ruiter, het leervermogen en de instelling van de ruiter en de potentie om door te groeien van de combinatie. Kandidaten kunnen zich via het op de site de downloaden inschrijfformulier opgeven voor de selectie en het formulier per e-mail verzenden naar      Niesette Haringsma: jeugd@paardensportfriesland.nl

Kijk voor meer informatie op de volgende link!

http://www.paardensportfriesland.nl/jsp/

Geplaatst in: Uncategorized.
Datum laatste wijziging: februari 12, 2019