Het programma van de Friese Kampioenschappen springen was wegens de verschillende stormen verdeeld over twee verschillende weekenden. Op zaterdag 15 februari begonnen we met de pony’s alle klasses. (Foto’s worden nog toegevoegd)

Op 15 februari begonnen we vroeg in de ochtend met de eerste manche van de klasse L, M, Z en ZZ. In het L springen categorie AB werd de eerste kampioen bekend!

L springen
Bij de categorie AB waren drie amazones die streden om de titel! Eline Dijkstra met haar pony Cuppers Sarah waren de snelsten en mochten de kampioensdeken in ontvangst nemen! Ook wonnen zij een ticket voor de Nederlandse Kampioenschappen!

Bij de categorie C werd in een spannende barrage Fries Kampioen Ciska Bakker met haar pony Sterloin. Zij mag Friesland vertegenwoordigen op de Nederlandse Kampioenschappen.

Daarna werd het L springen afgerond met de categorie DE. Hierin streden 22 deelnemers om de titel! 8 combinaties wisten zich te plaatsen voor de finale waarin Gerbrich de Boer met haar pony Landsmaat Abby als enige foutloos over de streep kwamen. Zij kregen dan ook de sjerp en kampioensdeken om gehangen. Reserve Kampioen in deze rubriek werd Amarens Postmus met haar pony Indra’s Sedna. Gerbrich en Amarens hebben een ticket gewonnen voor de Nederlandse Kampioenschappen.

M springen
Bij de categorie C waren twee amazones die streden om de titel. Denise Mulder en haar pony Bonne Femme wisten foutloos te blijven en werden daarmee Fries Kampioen in deze categorie. Denise mag met haar pony Friesland vertegenwoordigen op de Nederlandse Kampioenschappen.

De rubriek werd vervolgd met de categorie DE. Hierin reden 10 combinaties mee en daarvan wisten er 5 zich te plaatsen voor de barrage. In deze barrage wist Jayda Kailola met haar pony Temptation als enige foutloos te blijven waardoor zij zich Fries Kampioen mag noemen. Reserve kampioen in deze rubriek werd Welmoed Agricola met haar pony Zonnestraal. Jayda en Welmoed mogen deelnemen aan de Nederlandse Kampioenschappen.

Z springen
Na het M springen werd het programma vervolgd met het Z springen. In de categorie DE reden 3 combinaties mee. Twee combinaties wisten zich te plaatsen voor de barrage waarin Yfke Priem met haar pony Zafarano vh Gehucht Z foutloos bleef en Fries Kampioen werd. Reserve kampioen werd Jan de Boer met zijn pony Kantje’s Freek. Yfke en Jan mogen Friesland vertegenwoordigen op de Nederlandse Kampioenschappen.

ZZ springen
Bij het ZZ springen categorie DE was Pietrix de Vries met haar pony Orchid’s Exel enige deelnemer. Beide manches heeft ze verreden en mag zich daarmee Fries Kampioen klasse ZZ noemen en mogen op de Nederlandse Kampioenschappen Friesland vertegenwoordigen!

B springen
Na het ZZ springen werd de piste gereed gemaakt voor de klasse B pony’s. We gingen van start met de categorie AB waarin vier amazones streden voor de titel. Er bleven drie amazones foutloos maar Ciska Bakker met haar pony Sun Chip kreeg de hoogste stijl punten en werd daarmee Fries Kampioen en mag Friesland vertegenwoordigen op de Nederlandse Kampioenschappen!

Daarna gingen we verder met de categorie C waar drie deelnemers streden voor de titel. Iris Genee met haar pony Mister Sock’s werden hier Fries Kampioen! Zij mogen starten op de Nederlandse Kampioenschappen.

Bij de laatste rubriek van het pony springen kwamen de DE pony’s aan de start. Hier deden maar liefst 28 deelnemers mee om te strijden voor de titel! De helft van deze groep wist foutloos te blijven en werden op basis van hun verdiende stijlpunten geplaatst. Femke Oostra en haar pony Pandora van de Beekerheide kregen maar liefst 83,0 stijlpunten en werden daarmee Fries Kampioen! Reserve kampioen werd Thia de Boer met haar pony Wisper Girl zij kregen 78,0 stijlpunten. Femke en Thia mogen Friesland vertegenwoordigen op de Nederlandse Kampioenschappen.

Het programma werd vervolgd met het B springen paarden.

Wil jij alle foto’s van de Friese Kampioenschappen nog eens bekijken? Kijk dan op de volgende link! Arjen Schilperoord Fotografie

Geplaatst in: Uncategorized.
Datum laatste wijziging: maart 13, 2020